roller

News

Restocked

Top Lists & Reviews

53 173 discs in stock right now

header img

Reviews Golf discs (2534 pc)

Svea.   Best Ratings:   Molds   Putt & Approach   Midrange   Fairway Driver   Distance Driver

2022-05-24

4 of 5. Victor, Habo (Play-for-fun, over 135m)

Rak och bra midrange  |  

En perfekt disc för dig som vill nå lite längre avstånd med kontroll, håller även långa anhyzers. Men för dig som är lite mer van vid discgolf och kan kasta lite snabbare så kommer denna nästan enbart att funka som en turn-over disc eller en anhyzer enbart disc då den kommer att dyka åt höger snabbt.

5

6

-1

0

2022-04-13

5 of 5. Piotr Lisowski, Gdansk (Play-for-fun, 100-135m)

Universal midrange  |  

Svea flies slower than most of my mids but it glides forever. With more torque turns slighlty to the right, hyzer flips are super easy and provides dead straight flight. Favourite mid for everything excluding headwind conditions.

2022-01-05

5 of 5. Maciej Litwinienko, Poznań (Competing Locally, 100-135m)

Svea  |  

I like the Svea, it's a solid midrange, but for me it's just not an understable midrange like the flight ratings indicate. If I throw it on a hyzer release it will maintain the hyzer line. Throw it flat it doesn't turn right and always fades out

5

6

-1

0

2021-12-26

4 of 5. alphaelf, Djursholm (Play-for-fun, Up to 100m)

Kräver sin man  |  

Svea är så pass flippig att jag verkligen måste tänka till innan jag kastar den. Det gäller att undvika att skicka iväg den med anhyzer flex eller med för lite spin. Då dråsar den i backen på en gång. Å andra sidan, om du investerar i din teknik och lyckas hitta rätt vinkel finns det få discar som flyger så vackert som Svea. Och då vet man att det var ett bra kast!

2021-10-14

5 of 5. Patryk Pachuc, Złotów (Competing Locally, 100-135m)

Present  |  

My friend bought it for his girlfriend and she was happy ????????????, best part she is using it????????

2021-06-01

5 of 5. Gren, VARBERG (Play-for-fun, Up to 100m)

Något understabil  |  

Jag får den lätt att påbörja ett spikrakt kast för att sedan turna till höger. Anpassade min teknik från min tidigare midrange som är mer stabil. Och nu lyckas jag kasta min Svea precis dit jag vill. Den tar över positionen som nummer 1 midrange i min bag. Maco3 Används fortfarande men jag föredrar Svea.

5

6

-1

0

2021-05-20

5 of 5. Dantrew, Nyköping (Play-for-fun, Up to 100m)

Håller linjen  |  

Det tog mig ett tag att lära mig denna disc, trots att den ska vara nybörjarvänlig. Varenda kast jag skickade iväg så flippade den över och kraschade till höger. Men efter en del nötande samt högre kontroll vid släpp så kan jag inte vara utan Svean. Den går precis dit jag vill att den ska gå. Glidet i discen är en fröjd att skåda.

2021-04-27

5 of 5. Benjamin Englaskär Borg, Kungsängen (Competing Locally, over 135m)

Otroligt bra midrange  |  

Som sagt en otroligt bra midrange. Problemet är att jag råkade sänka denna i sjön... 178 gram var det perfekta valet för mig. Rekommenderar denna. Kasta inte för långt nära vatten bara :)

2021-02-09

4 of 5. Emil Fors, Enskede (Competing Locally, 100-135m)

Otroligt understabil  |  

Väldigt trevlig disc då den turnar konstant. Går ändå rätt långt om man lägger väldigt mycket hyzer på, jag kan dock räkna på att den ändå kommer turna ut åt höger innan den går i backen. Lite mer utility disc för trånga korirdorer än en vanlig midrange, men du kan ändå räkna med att den inte blir en roller då den svänger mjukt. Den enda discen jag kan jämföra den med är Dynamic Discs Patrol som också är väldigt understsabil. Discen har definitivt en plats i min bag men man ska vara beredd på att den svänger mer än andra discar med-1

0

0

-3

0

2020-12-12

5 of 5. Manuel Ek, Malmö (Play-for-fun, 100-135m)

Massor av glid  |  

Rakt och med massor av glid. Ja det är kort och gott vad du får med Svea i handen. Den gör det med bravur men känns samtidigt lite väl balanserad, kanske tråkig. Å andra sidan behöver alla en disc i väskan som går att kasta utan att använda full kraft men ändå få discen att gå långt.

5

6

-1

0

2020-11-29

4 of 5. Christoffer Cimbritz, LUND (Competing Locally, 100-135m)

Glidig!  |  

Detta är en glidig och understabil historia. Skönt grepp för att vara domey. Skönare än Götens. Svean är ganska flippig men om man har kontrollen så kan man få riktigt goa turnover kast. Den funkar även bra för längre puttar! Perfekt för nybörjare men även duktiga spelare. Hade inte tagit med den här dock om det är vindigt.

2020-11-07

4 of 5. Alex Annilut Ying Yot Upamai, Borlänge (Competing Locally, Up to 100m)

Very understable as the number says.  |  

A very glidy disc with a very predictable turn in a slow speed arm. A great beginners disc for every one and for those who does not have a forhand.

5

6

-2

0